ΛΕΥΚΑΔΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Στο κέντρο του Ιονίου πελάγους, με εύκολη οδική πρόσβαση και με όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου να την πλαισιώνουν, η Λευκάδα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.

Οι απόλυτες εναλλαγές των τοπίων της με τις εντυπωσιακές παραλίες στα δυτικά και τους καταπράσινους ορμίσκους στα ανατολικά,  η  πανέμορφη ορεινή ενδοχώρα της, η κουλτούρα και η ιστορία της αποτελούν τον θησαυρό που απολαμβάνουν οι επισκέπτες της όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα.
Η Santa Maura των Φράγκων και των Ενετών.
Η Λευκάδα του Σκορπιού του Ωνάση και της Μαδουρής του Βαλαωρίτη.
Η Λευκάδα με το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα, τους Εγκρεμνούς και τα σμαραγδένια νερά.

Η Λευκάδα των δικών σας ξεχωριστών διακοπών.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!

ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από Αθήνα : Μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και της γέφυρας Ρίου – Αντίρριου (200 χλμ). Έξω από το Μεσολόγγι στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, ακολουθήστε την Ιόνια οδό. Στην Αμφιλοχία θα ακολουθήσετε τον δρόμο για Βόνιτσα και στην συνέχεια τον δρόμο προς την Λευκάδα Λευκάδα. Συνολική απόσταση από Αθήνα 400 χλμ (περίπου 4:30 ώρες).

Από Βόρεια Ελλάδα : Μέσω της Εγνατίας Οδού, φτάνετε στα Ιωάννινα και από εκεί ακολουθείτε την διαδρομή προς Πρέβεζα. Από εκεί, περνώντας από την υποθαλάσσια γέφυρα του Ακτίου θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Λευκάδα. Απόσταση από Θεσσαλονίκη 385 χλμ (περίπου 4 ώρες).

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ & ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Μπορείτε να επιλέξετε την αεροπορική σύνδεση της Λευκάδας με την Αθήνα, μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται καθημερινά πτήσεις από και προς Αθήνα. Από το αεροδρόμιο του Ακτίου μπορείτε να φτάσετε στην Λευκάδα, ενοικιάζοντας αυτοκίνητο ή χρησιμοποιώντας ταξί.

Η Λευκάδα έχει καθημερινή σύνδεση (τους καλοκαιρινούς μήνες) με την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Έτσι αν βρεθείτε σε ένα από αυτά τα δυο νησιά, μπορείτε γρήγορα και εύκολα, να φτάσετε στο νησί μας. Για τα δρομολόγια ενημερωθείτε [εδώ] .