“Μέλι 51” – Επισκέψιμο μελισσοκομείο στην Λευκάδα

Ο Βασίλης Σολδάτος ασχολείται με την τέχνη της μελισσοκομικής από παιδί, έτσι οι μέλισσες αποτελούν κομμάτι της ζωής του!

Με συνεχή ενημέρωση και μελέτη σχετικά με την θαυμαστή κοινωνία των μελισσών, κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα μελίσσια του και να παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι διαφόρων ειδών όπως θυμαρίσιο, πευκόμελο, μέλι από πορτοκαλιές, κούμαρα κ.α.

meli5134

Εκτός από την παραγωγή μελιού, ο Βασίλης αναζήτησε, βρήκε και κατέγραψε συνταγές υποπροϊόντων που του εκμυστηρεύτηκαν ηλικιωμένοι κάτοικοι της Λευκάδας, τα οποία χρησιμοποιούσαν αντί φαρμάκων, και έτσι σήμερα τα παράγει με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο.

Πριν μερικές ημέρες ο Βασίλης Σολδάτος, με μεράκι και αγάπη προς τον μαγικό κόσμο της μέλισσας, δημιούργησε το μοναδικό επισκέψιμο μελισσοκομείο/μουσείο μελιού του νησιού το οποίο βρίσκεται στο δρόμο Παλαιοκατούνας -Νεοχωρίου 2,2 χμ από το Νυδρί.

meli511

Εκεί ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον μαγικό κόσμο της μέλισσας και του μελιού. Τα εκθέματα του περιλαμβάνουν αντίγραφα αρχαιοελληνικών λίθινων κυψελών, παραδοσιακά μελισσοκόφινα από καλάμι, ξύλινες σύγχρονες κυψέλες, πλήθος εργαλείων του μελισσοκόμου και κήπο με μελισσοκομικά φυτά.

Η ξενάγηση περιλαμβάνει επίσης παρακολούθηση του τρόπου εργασίας των μελισσών μέσα από γυάλινες κυψέλες και της παραγωγή του μελιού, καθώς και επιθεώρηση στα μελίσσια φορώντας μελισσοκομικές φόρμες.

meli514

Τέλος ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα και υποπροϊόντα του μελιού και τις ευεργετικές ιδιότητές του και να γευτεί μελένιες γεύσεις στο πωλητήριο του Μέλι 51.

Η επίσκεψη και ξενάγηση στο Μελισσοκομείο πραγματοποιείται ανά μια ώρα (10:00πμ – 9:00μμ) και οι ομαδικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο κ. Βασίλη Σολδάτο στο τηλέφωνο: +30 6995151511.

Ιστοσελίδα: www.meli51.gr